preskoči na sadržaj
vijesti

DOPUNSKI RAD

Dopunski rad za učenike započnje u ponedjeljak 27. lipnja od 8 sati.

  :: opširnije :: 


objavio: Zvjezdana Atlaga  datum: 26. 6. 2022. 17:08

Tjedan društvenih igara - Igrajmo se!

 

''Ne prestaješ se igrati zato što stariš, stariš jer se prestaješ igrati!''

G.B. Shaw

Društvene igre se tisućama godina prenose s jedne generacije na drugu. Pojava televizije, videoigara i kompjutera nije utjecala na popularnost igranja društvenih igara. One su i dalje prisutne u svakodnevnom životu djece i mladih.

 
  :: opširnije :: 


objavio: Atanasija Bilić  datum: 7. 7. 2022. 10:33

STOPAMA SOLINSKOG KONTRAPUNKTA

U srijedu 15.lipnja, u prepunoj dvorani Javne ustanove u kulturi Zvonimir u Solinu, održana je prezentacija višegodišnjeg projekta Solinski kontrapunkt. Idejni začetnici projekta učiteljice su razredne nastave Anđela Vujević i Jelena Orošnjak iz OŠ don Lovre Katića, koje su uz podršku kolega predmetne nastave iz iste škole, tri godine pripremale i uvježbavale djecu za uspješnu finalizaciju projekta.

  :: opširnije :: 


objavio: Jelena Žagrović  datum: 26. 6. 2022. 19:56

Radionica prve pomoći

Jedna od izvannastavnih aktivnosti u našoj školi, namijenjena učenicima osmih razreda, je prva pomoć, aktivnost koju već dugi niz godina vode učiteljice Dijana Jukić i Ankica Glavina. Učenici razvijaju raznolike kompetencije, primjerice, odgovornost za vlastito zdravlje te odgovoran i solidaran odnos prema zdravlju drugih, usvajaju znanja i vještine o načinima pružanja prve pomoći te kada i kako potražiti stručnu pomoć.

  :: opširnije :: 


objavio: Jelena Žagrović  datum: 21. 6. 2022. 08:57

BALOGIJA - DA!

Balogijada je nacionalna učenička manifestacija u okviru koje se svake godine raspisuje krasnoslovno-scenski i likovni natječaj namijenjen učenicama i učenicima osnovnih škola u Republici Hrvatskoj. Završna svečanost održava se u Svetom Petru Čvrstecu pokraj Križevaca, mjestu u kojemu je 30. 5. 1932. godine rođen Zvonimir Balog. Organizator manifestacije je Osnovna škola „Grigor Vitez“ Sveti Ivan Žabno koja u Svetom Petru Čvrstecu danas ima svoju područnu školu i u kojoj je Zvonimir Balog šezdesetih godina prošloga stoljeća predavao učenicima likovni odgoj.

 
  :: opširnije :: 


objavio: Atanasija Bilić  datum: 17. 6. 2022. 16:08

SVEČANOST DODJELE UČENIČKIH NAGRADA I PRIZNANJA 2022. Vijest ima dokument u privitku

U školi domaćinu, OŠ kralja Zvonimira, održana je tradicionalna svečana dodjela nagrada i priznanja kojeg organizira Aktiv ravnatelja osnovnih škola s područja grada Solina i općina Klis, Muć i Dugopolje.

Najboljim učenicima su dodijeljene nagrade u kategorijama prirodnih, društveno-humanističkih i tehničkih znanosti te likovne kulture i sporta. Učenici su nagrađeni prigodnim Oskarom znanja kojeg su osmislili učenici na nagradnom natječaju. 

Ukupno 47 učenika naše škole ostvarilo je zapažene rezultate na županijskim natjecanjima i smotrama.

Učenice Bubić Leona i Natali Klarić osvojile su 3. mjesto, a učenik Marko Kaštelan 2. mjesto iz Tehničke kulture.

Sa Županijske smotre LiDraNo 2022. za Državno su predložene učenice: Domina Martinić i Ema Mirić (literarni rad), Marina Muštra i Ela Sedlar (novinarski rad) te Hajdi Pšeničnik i Linda Popović Razumić (radijska emisija)

Učenik Vito Toševski ostvario je 2. mjesto na Županijskom natjecanju iz informatike.

Na Državnom natjecanju iz Matematike sudjelovao je učenik Vito Toševski, a učenica Domina Martinić na Državnoj smotri LiDranaNo 2022.

Sara Hodžić je na Državnom natjecanju iz Islamskog vjeronauka osvojila 3. mjesto.

U svečanom programu sudjelovao je naš prvaš Domagoj Hrkać koji se istaknuo nastupom na Županijskoj smotri LiDraNo.

Čestitamo učenicima i njihovim mentorima.

  :: opširnije :: 


objavio: Zvjezdana Atlaga  datum: 15. 6. 2022. 09:35

NAŠA ŠKOLA NA FESTIVALU IZVRSNOSTI

Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije prvi je put ove godine organizirao Festival izvrsnosti koji se održavao u Amfiteatru Salone 2. i 3. lipnja. Bilo je to vrlo lijepo događanje na kojem su polaznici raznih programa Centra sa svojim mentorima imali priliku jedni drugima, ali i široj javnosti predstaviti projekte provedene u ovoj školskoj godini. S projektom „Spasimo od bijede Bijednu Maru“ naša je škola sudjelovala na prvoj večeri Festivala u okviru programa Čuvari baštine. Pogledajte naše predstavljanje na pozornici, naš prezentacijski štand i osjetite djelić atmosfere ovoga lijepog druženja.
 

Fotografije

 

  :: opširnije :: 


objavio: Jelena Žagrović  datum: 6. 6. 2022. 14:58

Radijska emisija o Bijednoj Mari

Projekt "Spasimo do bijede Bijednu Maru," priveli smo kraju. Mnogo smo čitali, slušali, pisali, crtali, putovali i istraživali. Nakon svega priredili smo videozapis o projektu i radijsku emisiju o djelu Luke Botića.

Na priloženim poveznicama pogledajte videozapis i poslušajte radijsku emisiju. 

https://sway.office.com/j1ABHq7YR5e7rser?ref=Link

https://sway.office.com/478YBghkXsRxikoU?ref=Link

Naslovna fotografija: Jakov Teklić

 

  :: opširnije :: 


objavio: Jelena Žagrović  datum: 2. 6. 2022. 12:18

IZVRSTAN USPJEH NA DALMATINSKOM FESTIVALU MATEMATIKE 2022.

Dalmatinski festival matematike je regionalno ekipno natjecanje iz matematike koje se održalo u petak, 13. svibnja 2022. na Sveučilišnom odjelu za stručne studije u Splitu. Sudjelovalo je oko 500 učenika osnovnih i srednjih škola iz Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske, Dubrovačko-neretvanske i Zadarske županije.

  :: opširnije :: 


objavio: Atanasija Bilić  datum: 17. 5. 2022. 14:21

FESTIVAL IZVRSNOSTI - ČUVARI BAŠTINE U SALONI

Dragi prijatelji, poštovane kolegice i kolege,

CI SDŽ ove godine po prvi put organizira: Festival izvrsnosti
Održat će se u Amfiteatru Salone 2. i  3. lipnja (četvrtak i petak u vremenu od 18 do 22 sata.
To je jedinstveni dvodnevni događaj na kojem će polaznici koji sudjeluju u izvannastavnim programima CI SDŽ sa svojim mentorima imati priliku jedni drugima, svojim roditeljima, rodbini, prijateljima i nastavnicima te široj javnosti predstaviti svoja iskustva i projekte koje su proveli u ovoj školskoj godini.

Ovim putem pozivamo Vas - pridružite nam se kao posjetitelji na ovom jedinstvenom događaju gdje će svi zainteresirani moći vidjeti sadržaje, aktivnosti i projekte programa CI SDŽ. 
  :: opširnije :: 


objavio: Zvjezdana Atlaga  datum: 12. 4. 2022. 18:44

Završetak humanitarne akcije učenika 2022. Vijest ima dokument u privitku

Humanitarna akcija Dječjeg gradskog vijeća grada Solina - za ljepši i veselijih boravak malih solinskih mališana u pedijatrijskoj ordinaciji solinskog Doma zdravlja privela se kraju.

U petak 13. svibnja održana je primopredaja prikupljenih slikovnica te plastičnih igračaka pedijatrijskoj ordinaciji solinskog Doma zdravlja u kojoj rade dr Katica Obradović i dr.Hrvoje Raos te ordinaciji školske medicine koju vode školske liječnice dr. Vlatka Gabrić i dr. Marina Ćulav Šolto.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Zvjezdana Atlaga  datum: 13. 5. 2022. 19:21

Državna smotra LiDraNo Vijest ima dokument u privitku

LUMBRELA U SUNČANIM VODICAMA

Ovogodišnja državna smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva za učenike osnovnih škola LiDraNo održavala se od 25. do 27. travnja, a okupili su se najbolji mladi pisci, glumci i novinari iz cijele Hrvatske.

 Sudionike Smotre ugostile su sunčane Vodice, a nagrađeni učenici uživali su u scenskim izvedbama, radionicama, književnim susretima i izletu na otok Prvić. Hotel Imperijal, u kojem su bili smješteni pružio im je niz mogućnosti za zabavu i druženje.

Među nagrađenim učenicima bila je i učenica naše škole Domina Martinić iz 6.c razreda koja se predstavila svojim literarnim radom Lumbrela koji možete pročitati u prilogu, a djelić atmosfere vidjeti na priloženim fotografijama.

 

                                                                                           Neva Strizrep

  :: opširnije :: 


objavio: Jelena Žagrović  datum: 29. 4. 2022. 12:24

CENTAR IZVRSNOSTI - PRIJAVE ZA IDUĆU ŠKOLSKU GODINU Vijest ima dokument u privitku

Poštovani učenici i roditelji,

molimo sve zainteresirane da se jave svojim razrednicima i stručnim suradnicima kako bismo vas prijavili putem škole, preko službene aplikacije MIA.

Programi u školskoj godini 2022./2023. su za učenike od 6. osnovne do 2 srednje: CI matematika, CI prirodoslovlje, CI novih tehnologija i informatike. Pogledajte detaljnije u priloženim dokumentima pod "opširnije". Sve detalje o njihovim izvanškolskim programima i postupku testiranja možete pronaći na www.ci-sdz.hr.

  :: opširnije :: 


objavio: Zvjezdana Atlaga  datum: 11. 4. 2022. 15:12

UKIDAJU SE SVE EPIDEMIOLOŠKE MJERE

Obavještavamo vas da je Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio preporuke vezane uz ukidanje dosadašnjih epidemioloških mjera i preporuka u odgojno-obrazovnim ustanovama tijekom pandemije COVID-19.

U skladu s preporukama, ukidaju se sve epidemiološke mjere i preporuke za odgojno-obrazovne ustanove, osim osnovnih (čišćenje, pranje ruku, provjetravanje).

  :: opširnije :: 


objavio: Zvjezdana Atlaga  datum: 8. 4. 2022. 18:14

CENTAR IZVRSNOSTI - PROJEKTNI DAN OTVOREN ZA JAVNOST

Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije - Objavljen Javni poziv za  polaznike Centra izvrsnosti SDŽ Kreću novi izazovi… Dana 11. rujna 2018.  godine objavljen je JAVNI POZIV ZA PRIJAVU UČENIKA NA TESTIRANJE I STJECANJE

U subotu, 9. travnja 2022., u III. gimnaziji i Prirodoslovnoj školi u Splitu održat će se Projektni dan CI SDŽ kojim se tradicionalno obilježava završetak nastave u programima CI SDŽ. 

Ove godine zamišljen je kao Otvoreni dan, na kojem će polaznici uz pomoć mentora prezentirati svoja iskustva u Centrima izvrsnosti matematike, prirodoslovlja, novih tehnologija i informatike tijekom ove školske godine. 

Polaznici će svoje prezentacije, plakate, projekte, kvizove i igre izložiti u atriju škole od 10 do 12 sati, a cijeli događaj otvoren je za javnosti. 

  :: opširnije :: 


objavio: Zvjezdana Atlaga  datum: 25. 2. 2022. 11:58

HUMANITARNA AKCIJA DJEČJEG GRADSKOG VIJEĆA

Dragi učenici,

obaviještavamo vas da su dječji gradski vijećnici prihvatili prijedlog o pokretanju humanitarne akcije za ljepši i veseliji boravak malih solinskih mališana u pedijatrijskoj ordinaciji solinskog Doma zdravlja.

Riječ je o Akciji prikupljanja slikovnica i plastičnih igračaka solinskih osmoškolaca. Ukoliko imate dobro očuvane slikovnice ili neke zanimljive igračke (poželjno plastične), a koje ste „prerasli“ donirajte ih našoj pedijatrijskoj ordinaciji gdje će ponovo oživjeti u rukama solinskih mališana, a kako bi im boravak u čekaonici ordinacije bio što zanimljiviji. Akcija će se provoditi od 6. travnja do 13. travnja 2022. Prikupljene slikovnice i igračke za svoj razred predstavnik Vijeća učenika odložit će u školsku knjižnicu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Zvjezdana Atlaga  datum: 16. 9. 2021. 14:00

Putevima „Bijedne Mare“

Dio učenika naše škole proteklu je subotu proveo na Tvrđavi Klis. Izlet je organiziran u okviru projekta „Spasimo od bijede Bijednu Maru“, uz podršku Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije.

Neobično je i zanimljivo što su u ovoj terenskoj nastavi sudjelovali učenici različitih razreda, od 5. do 8., iz jedne i druge smjene. Naime, pridružili su nam se učenici Povijesne grupe, Dramsko-recitatorske grupe te grupe „Mladi u očuvanju kulturne baštine“, uz sve one  koji su otprije iskazali interes za sudjelovanjem u projektu. Dočekali su nas članovi Povijesne postrojbe „Kliški uskoci“ koji su učenike proveli tvrđavom uz zanimljiva predavanja o njezinoj povijesti. Nakon stanke za odmor i užinu, učenici su sudjelovali u radionici izrade suvenira i vježbali gađanje lukom i strijelom. Uvježbavši, započelo je dogovoreno natjecanje među grupama učenika, a osim u gađanju lukom i strijelom, natjecali su se u kvizu o poznavanju likova i događaja iz djela „Bijedna Mara“, u igri „Pogodi tko sam“ i „Alias“, naravno s pojmovima iz spomenutoga djela. Nismo izbjegli ni „pripetavanje“ nakon kojega je pobjedu i nagradu odnijela ekipa „plavih“: Mira Aužina, Branimir Borčić, Antonia Božić Juras i Zoran Jakić. Na izletu nas je pratio i Jakov Teklić, fotograf Solinske kronike, koji nam je izradio dojmljive fotografije, dragocjene za konačnu prezentaciju projekta.

Vi zasad možete uživati u fotogaleriji koju su snimili naši osmaši: Mia Ćenan, Nina Lučić i Andi Rajčević.

                                                                                   učiteljica Hrvatka Kuko            

  :: opširnije :: 


objavio: Jelena Žagrović  datum: 1. 4. 2022. 15:04

Tjedan mozga 2022.

Hrvatsko društvo za neuroznanost, Hrvatski institut za istraživanje mozga Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te Medicinski fakultet u Splitu svake godine u Hrvatskoj organiziraju Tjedan mozga te su i ove godine izabrali pregršt zanimljivih tema i radionica za sve zainteresirane. Cilj organiziranja Tjedna mozga je upoznavanje javnosti  o značajnim pitanjima iz znanstvenih grana istraživanja mozga.

Ovogodišnji Tjedan mozga u Hrvatskoj dio je svjetske organizacije Dana Alliance for Brain Initiative  s ciljem promocije znanja o mozgu i bolestima mozga te se održava od 14. do  20. ožujka 2022. godine.

 
  :: opširnije :: 


objavio: Atanasija Bilić  datum: 31. 3. 2022. 17:51

MEĐUNARODNI DAN BROJA PI

U 6.d razredu obilježili smo međunarodni dan broja PI. Međunarodni dan broja PI slavi se 14.3. jer su 3,1 i 4 najznačajnije znamenke jedne od najpoznatijih matematičkih konstanti koja iznosi PI=3.14.

Pi, često predstavljen grčkim slovom π, je omjer opsega kruga i njegovog promjera. Za svaki krug, duljina ruba kruga je nešto više od tri puta veća od promjera.

Jedan od najvećih fizičara Albert Einstein rođen je 14. ožujka 1879. godine.

Dan π se od 1988. godine  obilježava voćnom pitom, pizzom ili bilo kojim jelom okruglog oblika.

Učenici su pripremili zabavne i edukativne prezentacije uz glazbu s temom broja PI. Izradili su plakate, uredili učionicu i na kraju se počastili slatkišima i keksima okruglog oblika.

Fotografije

                                                                           razrednica Anela Prkić

  :: opširnije :: 


objavio: Jelena Žagrović  datum: 30. 3. 2022. 10:53

REZULTATI NAŠIH UČENIKA NA 64. ŽUPANIJSKOM NATJECANJU MLADIH TEHNIČARA

Učenici naše škole sudjelovali su na županijskom natjecanju mladih tehničara 4.3.2022. u različitim tehničkim kategorijama, te su postigli iznimne rezultate od kojih izdvajamo:
 
- 2. mjesto iz Radiokomunikacija (Natali Klarić)
- 2. mjesto iz Strojarskih konstrukcija (Marko Kaštelan)
- 3. mjesto iz Modelarstva uporabnih tehničkih tvorevina (Leona Bubić)
- 3. mjesto iz Obrade materijala (Mihael Matijević).
 
Čestitamo svim učenicima na sudjelovanju, angažmanu, te ljubavi prema tehnici i tehnologiji koju iskazuju radom u različitim tehničkim radionicama i sudjelovanjem na raznim natjecanjima i smotrama. Također, čestitamo i njihovom mentoru, učitelju tehničke kulture Anti Miliću, na radu i angažmanu kojim pokušava privoliti što više učenika da se bave tehnički poučnim sadržajima. 
  :: opširnije :: 


objavio: Mario Klarić  datum: 8. 3. 2022. 11:40

ODLUKA O PRESTANKU VAŽENJA ODLUKE O UVOĐENJU POSEBNE SIGURNOSNE MJERE OBVEZNOG TESTIRANJA Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Anita Lisičić  datum: 3. 3. 2022. 12:05

POSJET PRAVOBRANITELJICE ZA DJECU Vijest ima dokument u privitku

Članovi Dječjeg gradskog vijeća Grada Solina, prisustvovali su susretu i razgovoru s dječjom pravobraniteljicom Helenom Pirnat Dragičević i njezinim županijskim savjetnicama Anom Babić i Brankom Reić Kukoć. Na susretu je posebno bilo riječi i o problemima povreda prava djece i položaju djece u obitelji te je istaknuta potreba informiranja i djece i odraslih o svim aktualnim temama. Učenici Ela Sedlar, Petra Voloder, Domagoj Bužančić, Marin Punda, Marina Muštra i Mira Aužina bili su naši predstavnici na ovom susretu. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Zvjezdana Atlaga  datum: 2. 3. 2022. 15:22

Maškare 2022.