preskoči na sadržaj
vijesti

Učimo, razvrstavamo, recikliramo i čuvamo svoj planet Zemlju

Učenici drugih razreda naše škole sa svojim učiteljicama Fani Vidović i Ivanom Sedlar, rado su se odazvali pozivu predstavnika Grada Solina da posjete reciklažno dvorište gdje je organizirana edukativna interaktivna radionica za djecu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Sedlar  datum: 13. 6. 2022. 18:17

Stari papir prikupi, knjige kupi

Prošli tjedan u našoj školi održana je hvalevrijedna akcija prikupljanja starog papira pod nazivom „Stari papir prikupi, knjige kupi“. Akciju je pokrenula školska knjižničarka u suradnji s učiteljima,učenicima i njihovim obiteljima. Cilj akcije bio je prikupiti što više starog papira kako bi se novcem dobivenim od prodaje mogao obnoviti fond knjiga školske knjižnice. Fond bi se obnovio modernim naslovima za kojima djeca svakodnevno iskazuju svoje želje.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Sedlar  datum: 3. 6. 2022. 18:45

Prvaši u Škopljancima

Učenici prvih razreda naše škole su 3. lipnja posjetili Etno eko selo Škopljanci. Šetnju ovim prekrasnim krajolikom upotpunio nam je posjet Etnografskom muzeju dalmatinske Zagore. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Sedlar  datum: 3. 6. 2022. 17:46

„Vidi i klikni“ - edukativna radionica HAK-a za učenike 1.razreda

Krajem travnja naši su učenici 1.razreda imali priliku na zabavan i zanimljiv način naučiti sve o sigurnosti u prometu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Sedlar  datum: 27. 5. 2022. 20:00

VELIKI USPJEH MALIH KLOKANA

Napokon su stigli, željno iščekivani, konačni rezultati Međunarodnog matematičkog natjecanja „Klokan bez granica“ koji je po 24.put održan 17.ožujka 2022.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Sedlar  datum: 2. 5. 2022. 17:38

Bura na šoltanskom škoju

27. travnja 2022. u organizaciji OŠ Grohote, otoka Šolte, Hrvatskog narodnog kazališta Split te gradske knjižnice Marka Marulića – Knjižnice Grohote održana je tradicionalna manifestacija Ča- more- judi. Manifestacija je namijenjena učenicima osnovnih škola Splitsko – dalmatinske županije, a održana je po 24. put u okviru 32. Marulićevih dana.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Sedlar  datum: 28. 4. 2022. 09:06

S Klokanom u nove pobjede

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva 17.ožujka 2022. je po dvadeset i četvrti put održano Međunarodno matematičko natjecanje "Klokan bez granica".

Čak 72 učenika od 2 do 4. razreda i ove se godine s oduševljenje odazvalo ovom matematičkom natjecanju. Cilj samog natjecanja razvijanje je matematičkog duha te razvoj interesa za matematiku kroz zabavu, druženje i razvoj logičkog mišljenja.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Sedlar  datum: 18. 3. 2022. 13:33

VOLIM DJEDA I BAKU

U organizaciju Gradske knjižnice Solin i Gradskog društva Crveni križ Solin u Teatrinu Gradske knjižnice Solin, a u sklopu projekta “Aktivna i kvalitetna starost”,  od 21.2.2022. do 28.2.2022. ,održana je likovno literarna izložba radova učenika razredne nastave sve četiri osnovne škole s područja Solina. Tema izložbe bila je svevremensi odnosi najmlađih prema starijoj dobnoj skupini „Volim djeda i baku“.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Sedlar  datum: 1. 3. 2022. 08:23

Dan škole u 3. razredu

I ove godine, učenici 3. c razreda s nestrpljenjem su dočekali 18. veljače, Dan škole, dan prepun veselja, ali i zanimljivih aktivnosti. Iako nije bilo uobičajene svečanosti u školskome atriju, u učionici se osjećao „svečani ton“. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Sedlar  datum: 27. 2. 2022. 11:04

PROSLAVA 68. ROĐENDANA NAŠE ŠKOLE

Iako po godinama već dugo punoljetna, u duši mlada i prepuna pozitivne energije i izazova da se njena povijest nastavi svakodnevno pisati i to svakim novim školskim danom, svakim novim učenikom i nepresušnim znanjem koje bezrezervno pružaju i dijele svi učitelji i nastavnici škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Sedlar  datum: 18. 2. 2022. 18:00

100 DANA PAMETNIJI…

100. dan škole projekt je koji se obilježava tradicionalno u brojnim europskim zemljama. Na nacionalnoj razini sedmu godinu za redom ovaj dan obilježava se s namjerom ostvarenja glavnog cilja projekta, a on je okupiti učenike i učitelje osnovnih škola koji su spremni na nacionalnoj/lokalnoj/međunarodnoj razini kroz odabrane sadržaje obilježiti ovaj dan u školi kao dio eTwinning projekta. Dan je zamišljen kao vrijeme provedeno kroz igre i međupredmetne korelacije i aktivnosti. Ovaj zanimljivi projekt odvija se u organizaciji Udruge učitelja razredne nastave Zvono ali i kao dio eTwinning projekta.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Sedlar  datum: 16. 2. 2022. 09:11

Trećaši - arheolozi na Solin winterfestu

Već petu godinu zaredom održava se Solin winterfest, jedinstveni zimski festival koji omogućuje zainteresiranim posjetiteljima da uživaju u brojnim sadržajima koji obogaćuju život grada zimi i prikazuju bogatu kulturnu, prirodnu i vjersku baštinu Solina.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Sedlar  datum: 7. 2. 2022. 18:42

Malim koracima činimo velika djela

Marijini obroci globalni su pokret kojeg podržava ogroman broj ljudi različitih stilova života i podrijetla. Osnovna misija ovog pokreta je omogućiti ljudima da ponude svoj novac, proizvode, vještine ili molitve te preko tog sudjeluju i pruže najučinkovitiju pomoć onima koji trpe ekstremno siromaštvo u najsiromašnijim zajednicama. Pokret Marijinih obroka je nastao zbog velikog broja siromašne djece koja nisu mogla pohađati školu jer su radili kako bi se prehranili, te kao vjerovanje da će školski obrok pomoći djeci da izađu iz začaranog kruga siromaštva.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Sedlar  datum: 30. 12. 2021. 17:00

Školski medni dan

Na dan sv. Ambrozija – zaštitnika pčela i pčelara u našoj školi proveli smo program pod nazivom „ Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka“. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Sedlar  datum: 29. 12. 2021. 19:03

Svjetlo Lucijinih očiju obasjalo 2. razrede naše škole

Učenici 2.a i 2.c razreda naše škole su 13. prosinca posjetila Teatrin gradske knjižnice Solin. Povod njihovog posjeta bilo je prigodno obilježavanja Sv. Lucije, zaštitnice slijepih i slabovidnih. Tom prilikom učenici su sudjelovali na predstavljanju slikovnice Jure Benzona prikladnog naziva „Svjetlo Lucijinih očiju“.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Sedlar  datum: 13. 12. 2021. 21:42

Ima jedan grad koji je hrabrošću nadmašio sebe…

Stihovi su to pjesme „Vukovar 1991.“ Tina Kolumbića koji su danas zvonko, ali s miješanjem osjećaja ponosa i tuge, preko školskoga razglasa odzvanjali učionicama i hodnicima OŠ don Lovre Katića.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Sedlar  datum: 18. 11. 2021. 09:24

MALA ALI ZAHTJEVNA PUBLIKA

Na poziv učiteljica drugih razreda OŠ don Lovre Katića, a povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, te Godine čitanja, u prostorijama škole, upriličen je susret malih osmogodišnjaka s poznatom solinskom spisateljicom Jelenom Stupalo.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Sedlar  datum: 3. 11. 2021. 08:14

OSVAJAČKI POHOD NA SUDOKU NATJECANJE

Iako po svojim negativnim obilježjima koje donosi sa sobom ova pandemijska, školska godina, u OŠ don Lovre Katića za neke učenike nije mogla bolje započeti. Po prvi put u svom školovanju djeca su dobila mogućnost sudjelovati u školskom natjecanju Sudoku. Rezultati „eksperimentalnog“ školskog natjecanja bili su više nego fantastični.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Sedlar  datum: 3. 11. 2021. 08:04

Drugaši posjetili izložbu „Tragom Bijelog jelena“

Sigurno bi Josip Generalić bio sretan da je mogao vidjeti oduševljenje s kojim su učenici drugih razreda Osnovne škole don Lovre Katića promatrali i proučavali njegove ilustracije izložene u Teatrinu Gradske knjižnice Solin.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Sedlar  datum: 24. 10. 2021. 10:35
 


UPISI U SREDNJU

HZZ - e-usmjeravanje Moj izbor: Upitnik interesa i kompetencija

Prijava preko AAI u sustavu mrežne stranice srednje.e-upisi.hr. (korisničke upute za korištenje sustava)

Popis srednjih škola, značajni predmeti, bodovni pragovi zadnjih pet godina (priloženi dokument).


UPIS U 1. OSNOVNE

 

POZIV - roditelji / staratelji djece dužni su se javiti u STRUČNU SLUŽBU ŠKOLE u razdoblju od 3. do 10. ožujka i to ujutro od 8 do 11 i poslijepodne od 16 do 18 sati radi dogovora o terminima testiranja djeteta i sistematskog pregleda školske liječnice. Detaljnije pogledajte u priloženoj OBAVIJESTI  za roditelje


Epidemiološki kutak

Tableti

Dragi učenici, termini za prijavu kvara i preuzimanje tableta su:

SMJENA  A 

četvrtak 1. nastavni sat

SMJENA B 

ponedjeljak 5. nastavni sat

VAŽNA NAPOMENA: pri prijavi kvara donijeti SVE što ste dobili s tabletom (kutiju, punjač...) a pri pruzimanju tableta donijeti Carnet lozinku i korisničko ime.

 


Prijevoz učenika putnika

školski kombi | roditelji.me

Priloženi dokumenti:
Raspored prijevoza 2021.-2022..pdf


Udžbenici i drugi obrazovni materijali

Ovdje možete vidjeti popise udžbenika i drugih obrazovnih materijala koji će se koristiti u našoj školi u šk. god. 2021./2022.

Udžbenike nabavlja škola, a sredstva za njih osigurava  Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Druge obrazovne materijale i pomoćna nastavna sredstva nabavlja škola, a sredstva za njih osigurava Grad Solin i Općina Klis.


eTwinning

E-dnevnik

Savjetovalište

Raspored sati
Priloženi dokumenti:
Smjena A.pdf
Smjena B.pdf


SafetyNet

SafetyNet je zabava za cijelu obitelj! Igrajući kviz učite o sigurnosti, ponašanju na Internetu, društvenim mrežama i ostalim temama. Materijali uz kviz prilagođeni su uzrastu od 5. do 8. razreda, ali su korisni i svima ostalima koji žele proširiti svoje znanje.


TražilicaKalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Korisni linkovi
edukativne stranice
 • portal škola
 • wikipedia
 • MZOS
 • AZOO
 • Centar Izvrsnosti Sp...
 • Carnet

Dnevni tisak

preskoči na navigaciju