preskoči na sadržaj
Vijesti

100 DANA PAMETNIJI…

100. dan škole projekt je koji se obilježava tradicionalno u brojnim europskim zemljama. Na nacionalnoj razini sedmu godinu za redom ovaj dan obilježava se s namjerom ostvarenja glavnog cilja projekta, a on je okupiti učenike i učitelje osnovnih škola koji su spremni na nacionalnoj/lokalnoj/međunarodnoj razini kroz odabrane sadržaje obilježiti ovaj dan u školi kao dio eTwinning projekta. Dan je zamišljen kao vrijeme provedeno kroz igre i međupredmetne korelacije i aktivnosti. Ovaj zanimljivi projekt odvija se u organizaciji Udruge učitelja razredne nastave Zvono ali i kao dio eTwinning projekta.


I ove školske godine učitelji i učenici razredne nastave naše škole priključili su se hvalevrijednom projektu. Zanimljivi je to projekt u koje raznim vođenim aktivnostima učenici uz svoje učitelje obilježavaju stoti dan u novoj školskoj godini odnosno u razredu više.

Neovisno o kojem se uzrastu radi svi učenici s nestrpljenjem iščekuju dan igre, zabave i kreativnog načina izražavanja naučenog gradiva u danima koji su prethodili ovom obilježavanju. Aktivnosti se provode kroz sve nastavne predmete.

Ove godine, učenici 2.c razreda sa svojom su učiteljicom Ivanom Sedlar, odradili niz zanimljivih aktivnosti. Godinu iskusniji jer su i prošle godine bili aktivni sudionici na ovom projektu odmah su prionuli obilježavanju ovog dana. Kako je datum obilježavanja padao na Valentinovo prigodno su kredom na ploči crtali srca u različitim bojama (100 srdaca za prijatelje) te su u WordArtu izradili 100 lijepih riječi – osobina upućenih prijatelju uz svako nacrtano srce. Nadalje su pisali sto riječi koje u sebi sadrže riječ STO. Izuzetno je zanimljivo bilo pri pisanju akrostihova na temu STOTI DAN ŠKOLE. Na satu matematike otišli su u zamišljenu kupovinu gdje su režući iz letaka slike zdravih namirnica, obavljali kupovinu u vrijednosti do 100 kuna. Gromko su pjevali himnu „100. dan škole“, a pravi je izazov bio izvoditi pjesmu različitim ritmom, tempom i dinamikom te samostalno kreirati plesnu koreografiju na spomenutu pjesmu. Prema poticaju učenici su ispričali  kratku priču „Ja kao stogodišnjak“, a zatim su nacrtali sebe, zamišljajući se kao ljudi od sto godina. Svaka aktivnost završavala je serijom od 10 vježbica čime su potvrdili tezu „U zdravom tijelu zdrav duh“.

Na završetku ovog zanimljivog i smijehom te dobrom zabavom obojanog dana učenicima su dodijeljen diplome za aktivo sudjelovanje u obilježavanju 100.dana škole te su svi zajedno iskazali svoje zadovoljstvo uspješnom realizacijom ovog zanimljivog projekta. U iščekivanju novih zanimljivosti u obilježavanju 100.dana škole iskazali su nestrpljenje njegovog obilježavanja i u trećem razredu.

                                                                                                                                                                                                                             učiteljica Ivana Sedlar

Fotografija

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivana Sedlar   datum: 16. 2. 2022.

UPISI U SREDNJU

HZZ - e-usmjeravanje Moj izbor: Upitnik interesa i kompetencija

Prijava preko AAI u sustavu mrežne stranice srednje.e-upisi.hr. (korisničke upute za korištenje sustava)

Popis srednjih škola, značajni predmeti, bodovni pragovi zadnjih pet godina (priloženi dokument).


Udžbenici i drugi obrazovni materijali

Ovdje možete vidjeti popise udžbenika i drugih obrazovnih materijala koji će se koristiti u našoj školi u šk. god. 2022./2023.

Udžbenike nabavlja škola, a sredstva za njih osigurava  Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Druge obrazovne materijale i pomoćna nastavna sredstva nabavlja škola, a sredstva za njih osigurava Grad Solin i Općina Klis.


UPIS U 1. OSNOVNE

 

POZIV - roditelji / staratelji djece dužni su se javiti u STRUČNU SLUŽBU ŠKOLE u razdoblju od 3. do 10. ožujka i to ujutro od 8 do 11 i poslijepodne od 16 do 18 sati radi dogovora o terminima testiranja djeteta i sistematskog pregleda školske liječnice. Detaljnije pogledajte u priloženoj OBAVIJESTI  za roditelje


Epidemiološki kutak

Tableti

Dragi učenici, termini za prijavu kvara i preuzimanje tableta su:

SMJENA  A 

četvrtak 1. nastavni sat

SMJENA B 

ponedjeljak 5. nastavni sat

VAŽNA NAPOMENA: pri prijavi kvara donijeti SVE što ste dobili s tabletom (kutiju, punjač...) a pri pruzimanju tableta donijeti Carnet lozinku i korisničko ime.

 


Prijevoz učenika putnika

školski kombi | roditelji.me

Priloženi dokumenti:
Raspored prijevoza 2021.-2022..pdf


eTwinning

E-dnevnik

Savjetovalište

Raspored sati
Priloženi dokumenti:
Smjena A.pdf
Smjena B.pdf


SafetyNet

SafetyNet je zabava za cijelu obitelj! Igrajući kviz učite o sigurnosti, ponašanju na Internetu, društvenim mrežama i ostalim temama. Materijali uz kviz prilagođeni su uzrastu od 5. do 8. razreda, ali su korisni i svima ostalima koji žele proširiti svoje znanje.


TražilicaKalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Korisni linkovi
edukativne stranice
 • portal škola
 • wikipedia
 • MZOS
 • AZOO
 • Centar Izvrsnosti Sp...
 • Carnet

Dnevni tisak

preskoči na navigaciju