preskoči na sadržaj
O školi

Naša škola nosi ime  poznatog Solinjanina don Lovre Katića. U sljedećem prilogu saznajte nešto više o njemu.

Don Lovre Katić (1887.-1961.)

Lovre Katić rodio se u Solinu 18. veljače 1887. godine. Poslije osnovnog školovanja u Solinu pohađao je Klasičnu gimnaziju u Splitu, a onda bogosloviju u Zadru. Neko vrijeme je bio župnik u Čaporicama kod Trilja.
Godine 1912. upisao je na Zagrebačkom sveučilištu fiziku, matematiku i prirodopis, ali kako nije dobio dopuštenje za studij od nadležnih crkvenih vlasti, vraća se u svoju župu.
Ipak, godine 1919. odlazi ponovo u Zagreb gdje na Filozofskom fakultetu upisuje studij hrvatskoga jezika i književnosti te povijesti.
 Poslije diplomiranja radio je na državnim gimnazijama u Sinju, Kninu i Splitu. Doktorirao je 1933. godine.
Znanstveni rad don Lovre Katića obuhvaća nekoliko znanstvenih područja: povijest, povijesnu topografiju, arheologiju, povijest umjetnosti te književnost. Najveća je zasluga don Lovre Katića što je svojim popularno pisanim radovima znao pridobiti čitateljstvo.
Don Lovre Katić ostavio nam je veliki broj rasprava i knjiga povijesnog karaktera, a od književnih djela spominjemo „Kraljicu Jelenu“ i „Ubavo selo“; napisao je također mnoge pripovijesti i crtice.
Od Katićevih djela, nepobitna je vrijednost sigurno dvojaka: ona prva, znanstvena te druga, ali ne manje bitna, prosvjetiteljska. To je onaj oblik angažiranja koji se u visokim intelektualnim krugovima slabo cijeni, premda mu je opća korist nemjerljiva. Ta se djelatnost  u Katića dopunjuje s njegovim literarnim radom. Kad je riječ o don Lovri Katiću, onda su jedno i drugo vrline čovjeka koji je sav svoj život posvetio crkvi, znanosti i svome hrvatskome narodu.

 I danas se Solinjani sjećaju njegovih nedjeljnih propovijedi u kojima je iznosio razne zanimljive crtice iz prošlosti starohrvatskog Solina. Na taj način upoznao je Solinjane s baštinom i tako razvijao ljubav i kod mladih i kod starijih, osobito prema Gospi i kraljici Jeleni.
Umro je u Splitu 27. kolovoza 1961. godine. Međutim, ovaj učeni čovjek svojim govorom i riječju osigurao je naše poštovanje i osjećaj da ćemo ga sresti u šetnji njegovim i našim Solinom
.

 

 

 

 

 
UPISI U SREDNJU

HZZ - e-usmjeravanje Moj izbor: Upitnik interesa i kompetencija

Prijava preko AAI u sustavu mrežne stranice srednje.e-upisi.hr. (korisničke upute za korištenje sustava)

Popis srednjih škola, značajni predmeti, bodovni pragovi zadnjih pet godina (priloženi dokument).


UPIS U 1. OSNOVNE

 

POZIV - roditelji / staratelji djece dužni su se javiti u STRUČNU SLUŽBU ŠKOLE u razdoblju od 3. do 10. ožujka i to ujutro od 8 do 11 i poslijepodne od 16 do 18 sati radi dogovora o terminima testiranja djeteta i sistematskog pregleda školske liječnice. Detaljnije pogledajte u priloženoj OBAVIJESTI  za roditelje


Epidemiološki kutak

Tableti

Dragi učenici, termini za prijavu kvara i preuzimanje tableta su:

SMJENA  A 

četvrtak 1. nastavni sat

SMJENA B 

ponedjeljak 5. nastavni sat

VAŽNA NAPOMENA: pri prijavi kvara donijeti SVE što ste dobili s tabletom (kutiju, punjač...) a pri pruzimanju tableta donijeti Carnet lozinku i korisničko ime.

 


Prijevoz učenika putnika

školski kombi | roditelji.me

Priloženi dokumenti:
Raspored prijevoza 2021.-2022..pdf


Udžbenici i drugi obrazovni materijali

Ovdje možete vidjeti popise udžbenika i drugih obrazovnih materijala koji će se koristiti u našoj školi u šk. god. 2021./2022.

Udžbenike nabavlja škola, a sredstva za njih osigurava  Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Druge obrazovne materijale i pomoćna nastavna sredstva nabavlja škola, a sredstva za njih osigurava Grad Solin i Općina Klis.


eTwinning

E-dnevnik

Savjetovalište

Raspored sati
Priloženi dokumenti:
Smjena A.pdf
Smjena B.pdf


SafetyNet

SafetyNet je zabava za cijelu obitelj! Igrajući kviz učite o sigurnosti, ponašanju na Internetu, društvenim mrežama i ostalim temama. Materijali uz kviz prilagođeni su uzrastu od 5. do 8. razreda, ali su korisni i svima ostalima koji žele proširiti svoje znanje.


TražilicaKalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Korisni linkovi
edukativne stranice
 • portal škola
 • wikipedia
 • MZOS
 • AZOO
 • Centar Izvrsnosti Sp...
 • Carnet

Dnevni tisak

preskoči na navigaciju