preskoči na sadržaj
eTwinning projekti

"Ljepotom čitanja" do digitalne slikovnice

I ove školske godine učenici 3.c razreda s učiteljicom Majom Mamut sudjelovali su u eTwinning projektu „The beauty of reading 2“ čije su autorice Patricija Hercog i Ljiljana Mudrinić. 

  :: opširnije :: 


objavio: Atanasija Bilić  datum: 25. 5. 2022. 15:06

Čitam sebi, čitam tebi

Razvijanje čitalačkih vještina ključna je aktivnosti u razrednoj nastavi. Doprinosi razvoju čitalačke pismenosti, razvijanju motivacije, unaprjeđenju tehnike čitanja tebogaćenju rječnika.

Učenici 1. b razreda naše škole, ovu nastavnu godinu sudjelovali su u  eTwinning projektu „Čitam sebi, čitam tebi“. Projekt je trajao tijekom cijele školske godine i obilovao raznolikim aktivnostima vezanim uz odabrane slikovnice i knjige.

  :: opširnije :: 


objavio: Atanasija Bilić  datum: 23. 5. 2022. 14:43

Velika izložba malih umjetnika

Povodom obilježavanja 17. dana eTwinninga te Dana Europe, 9. svibnja, u atriju Osnovne škole don Lovre Katića upriličena je likovna izložba učeničkih radova realiziranih kroz eTwinning projekt „U svijetu likovnih umjetnika 4“. Riječ je o autorskom projektu učiteljica Sandre Vuk i Nevenke Dimač koji se provodi već četvrtu godinu zaredom, a u kojem su zajedno sa svojim učenicima sudjelovale učiteljice Svjetlana Vuić, Atanasija Bilić, Fani Vidović, Ivana Sedlar i Maja Mamut.

  :: opširnije :: 


objavio: Atanasija Bilić  datum: 11. 5. 2022. 18:02

Riječi naše dalmatinske - Dalmatinska abeceda

Svaki je čovjek određen svojim jezikom, govorom svoje obitelji, svojega mjesta – sela ili grada. Iako često nije zapisan obilježje je našega identiteta.

  :: opširnije :: 


objavio: Atanasija Bilić  datum: 8. 5. 2022. 21:06

Čakavica u srcu

Osnovna škola don Lovre Katića koja drugu godinu za redom s ponosom nosi titulu eTwinning škole i ove je školske godine sudjelovanjem u brojnim projektima opravdala dobiveni status.

Po prvi put u svom školovanju, mali su učenici 2.c razreda sa svojom učiteljicom Ivanom Sedlar, zakoračili u svijet čakavice kroz eTwinning projekt „Čakavica u srcu“.

  :: opširnije :: 


objavio: Atanasija Bilić  datum: 7. 5. 2022. 09:08

Memento prijateljstva 8

Učenici 1.b, 1.c i 3.c razreda ove školske godine sudjelovali su u eTwinning projektu „Memento prijateljstva 8“. 

  :: opširnije :: 


objavio: Atanasija Bilić  datum: 29. 4. 2022. 16:13

Dan ružičastih majica 2022.

Dan ružičastih majica 2022.

Posljednje srijede u veljači obilježavamo Dan ružičastih majica kojim se na simboličan način želi skrenuti pozornost na problem sve vršnjačkog nasilja u školama. Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, Dan ružičastih majica, ime je dobio po inicijativi koju je 2007. pokrenula grupa aktivista u Kanadi.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Atanasija Bilić  datum: 25. 2. 2022. 20:06

100. dan škole 2022.

Obilježavanje stotoga dana škole dio je tradicije mnogih europskih zemlja. Na nacionalnoj razini se obilježava već osam godina ostvarujući glavni cilj projekta, okupljanje učenike i učitelje osnovnih škola koji pomno birajući sadržaje obilježavaju ovaj dan.

  :: opširnije :: 


objavio: Atanasija Bilić  datum: 15. 2. 2022. 12:47

Čitam sebi, čitam tebi!

U godini čitanja i učenici 1. b pokušavaju dati svoj malen, ali značajan doprinos. Aktivno su uključeni u realizaciju eTwinning projekta Čitam sebi, čitam tebi. Projekt je to koji ima za cilj razvoj čitateljskih vještina i navika te razvoj interesa za knjigu i čitanje. Učenici zajednički čitaju odabrane slikovnice. Čitajući razvijaju vještinu slušanja, obogaćuju rječnik, razvijaju vještinu logičkog razmišljanja i kritičkog zaključivanja.  Pročitana djela potiču ih na stvaralaštvo, kreiraju vlastite slikovnice te pišu kraće tekstove.

  :: opširnije :: 


objavio: Atanasija Bilić  datum: 14. 2. 2022. 12:56

Nacionalne i Europske oznake kvalitete 2020./2021.

Osnovna škola don Lovre Katića je već godinama uključena u provedbu eTwinning projekata iz različitih područja. Tijekom prošle školske godine 2020./2021. učenici i učitelji su vrijedno radili i sudjelovali u realizaciji različitih projektnih aktivnosti. Njihov trud i rad je prepoznat i od strane Državne službe za podršku te im je dodijeljena Nacionalna i Europska oznaka kvalitete. 

 
  :: opširnije :: 


objavio: Atanasija Bilić  datum: 22. 11. 2021. 12:43

Ljepota čitanja/The beauty of reading

Učenici 1.a i 2. c razreda, zajedno sa svojim učiteljicama Fani Vidović i Majom Mamut, ove školske godine sudjelovali su u međunarodnom eTwinning projektu pod nazivom The beauty of reading/Ljepota čitanja. Autorice projekta su učiteljice Patricija Hercog i Ljiljana Mudrinić.

  :: opširnije :: 


objavio: Atanasija Bilić  datum: 18. 6. 2021. 18:21

Naj biljke i životinje Hrvatske

Učenici solinskih osnovnih škola dugi niz godina brinu o očuvanju i zaštiti okoliša. Ove školske godine, slijedeći njihove interese Zdenka Jerković, učiteljica Osnovne škole kraljice Jelene,  osmislila je projekt Naj biljke i životinje Hrvatske. U suradnji sa Svjetlanom Vuić, učiteljicom Osnovne škole don Lovre Katića, projekt je objavljen na eTwinning platformi kako bi se i drugi učitelji i njihovi učenici uključili u realizaciju raznolikih aktivnosti.

  :: opširnije :: 


objavio: Atanasija Bilić  datum: 10. 6. 2021. 09:11

Memento prijateljstva 7

Učenici 1.c razreda sa svojom su učiteljicom Ivanom Sedlar zdušno prihvatili poziv da se priključe ovom zanimljivom projektu koji kroz niz aktivnosti ima za cilj razvijati kompetencije Građanskog odgoja i obrazovanja. Tijekom projekta kod učenika će se razvijati socijalne vještine, prihvatljivo ponašanje, samostalnost, samopouzdanje, međusobno uvažavanje, a sve to kroz pridržavanje zajednički dogovorenih pravila. Projekt je od 2015.godine dobio odobrenje MZO za sprovođenje u školama, a maleni prvašići uz podršku učiteljice, po prvi put u svom tek započetom školovanju, odlučili su raznim aktivnostima sudjelovati u njemu.

  :: opširnije :: 


objavio: Atanasija Bilić  datum: 28. 5. 2021. 12:00

Family time 2/Blagodati obiteljskog vremena

Učenici 1.c razreda naše škole sa učiteljicom Ivanom Sedlar po prvi put u svom školovanju sudjeluju u eTwinning projektu „Family time2“.

Idejna začetnica i nositeljica ovog međunarodnog projekta je učiteljica razredne nastave Marijana Šundov koja je nakon prošlogodišnjeg vrlo uspješnog projekta „Family time 1“ odlučila nastaviti s ovim hvalevrijednim projektom.

  :: opširnije :: 


objavio: Atanasija Bilić  datum: 19. 5. 2021. 10:11

Svjetski dan školske igre 2021./Global school play day 2021.

Igra je primarni način učenja o sebi, drugima i okolini. Univerzalna je, svoj djeci poznata, instinktivna te bitan dio odrastanja i formiranja osobnosti.

Njome dijete razvija osjećaj sigurnosti, samostalnosti, samokontrole, kompetencije te razvija vještine na svim područjima jačajući samopouzdanje.

Vodeći računa o svemu navedenom učenici 2. c, 4. b i 4.c i njihove učiteljica Maja Mamut, Svjetlana Vuić i Atanasija Bilić obilježili su  Svjetski dan igre u školi/ Global School Play Day.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Atanasija Bilić  datum: 8. 2. 2021. 14:24

Dani dobrote

Učenici 3.a i 3.d razreda u sklopu eTwinning projekta Dani dobrote, dana 22. prosinca darivali su samostan Svetog Rafaela u kojem borave osobe s posebnim potrebama, a o kojima skrbe časne sestre služavke Malog Isusa.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Atanasija Bilić  datum: 8. 1. 2021. 13:00

Europske oznake kvalitete 2020.

Europska oznaka kvalitete koju dodjeljuje Državna služba za podršku eTwinningu priznanje je odgojno-obrazovnim djelatnicima i ustanovama za visoku razinu kvalitete rada na eTwinning projektima koji su zadovoljili sve zadane kriterije te su uspješno diseminirali rezultate projekta.

  :: opširnije :: 


objavio: Atanasija Bilić  datum: 10. 11. 2020. 15:21

Family time - Nacionalna i Europska oznaka kvalitete

Učiteljica Ivana Sedlar sa svojim je 4.d razredom u školskoj godini 2019./2020. sudjelovala u zanimljivom eTwinning projektu „Family time“.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Atanasija Bilić  datum: 12. 11. 2020. 13:09

Priča o mom gradu/A tale of my town - Nacionalna i Europska oznaka kvalitete

Tijekom prošle školske godine učenici 3. b i 3. c i njihove učiteljice Svjetlana Vuić i Atanasija Bilić sudjelovali su u realizaciji eTwinning projekta Priča o mom gradu/A tale of my town.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Atanasija Bilić  datum: 10. 11. 2020. 13:39

Nacionalne oznake kvalitete 2020.

Tijekom prošle školske godine 2019./2020. učenici nižih razreda naše škole su sudjelovali u realizaciji eTwinning projekata. Vrijedno su radili i sudjelovali u svim  projektnim aktivnostima  i tijekom nastave na daljinu. Njihov trud i rad je prepoznat i od strane Državne službe za podršku. Nacionalna oznaka kvalitete dodjeljuje se učiteljima  i učenicima koji su surađivali na eTwinning projektima koji su dosegli određenu razinu kvalitete u kategorijama pedagoške inovativnosti, uključenosti teme u kurikul, uporabi IT tehnologije, suradnji među partnerskim školama i diseminaciji i evaluaciji projekta. 

  :: opširnije :: 


objavio: Atanasija Bilić  datum: 10. 11. 2020. 14:59

Noć muzeja 2020. - eTwinning projekt U svijetu likovnih umjetnika 2

Manifestaciji „Noć muzeja“ koja se ove godine po 15. put tradicionalno održavala diljem naše domovine, pod posebnim „šeširom“ Arheološkog muzeja u Splitu koji je obilježavao 200. – tu godinu svog postojanja,  svoj obol  dale su i učiteljice naše škole: Atanasija Bilić, Svjetlana Vuić, Jelena Biskupović, Karmen Mrduljaš, Fani Vidović i Ivana Sedlar  koje su u suradnji s Javnom ustanovom u kulturi „Zvonimir“, Solin organizirale izložbu dječjih likovnih radova nastalih kao plod eTweening projekta „U svijetu likovnih umjetnika 2“, autorskog dvojca Nevenke Dimač i Sandre Vuk.

Tom prigodom posjetitelji su mogli uživati u divnim likovnim radovima učenika drugih, trećih i četvrtih razreda koji su kroz svoj doživljaj i viziju,  stvaralaštvo likovnih velikana pretvorili u čarobnu harmoniju boja, tehnika i motiva odvodeći nas tako u novi svijet likovnih umjetnika satkan kroz stvaralaštvo naših malih umjetnika.

  :: opširnije :: 


objavio: Atanasija Bilić  datum: 7. 2. 2020. 11:55

eTwinning projekt The tale of my town - Susret s gradonačelnikom

Tijekom prošle školske godine učenici 3. b i 3. c sudjelovali su u eTwinning projektu A funny school year. Pozitivna suradnja sa europskim partnerima, razmjena ideja i aktivnosti rezultirala je daljnjom suradnjom u ovogodišnjem projektu The tale of my town/Priča o mom gradu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Atanasija Bilić  datum: 23. 12. 2019. 12:15

Nacionalna i europska oznaka kvalitete

Tijekom školske godine 2018./2019. učenici 2.b i 2.c razreda  i njihove učiteljice Svjetlana Vuić i Atanasija Bilić sudjelovali su u realizaciji eTwinning projekta „ A funny school year“ koji je okupio 59 škola iz 17 europskih država. Uspješna realizacija projekta je prepoznata te su učiteljice i učenici nagrađeni Nacionalnom i Europskom oznakom kvalitete.

Fotogalerija

  :: opširnije :: 


objavio: Atanasija Bilić  datum: 6. 11. 2019. 15:05

eTwinning projekt: "A Funny school year"

 

Učenici 2. b i 2. c razreda sa učiteljicama Svjetlanom Vuić i Atanasijom Bilić, sudjelovali su tijekom školske godine u eTwinning projektu „A funny school year“ koji je okupio 59 škola iz 17 europskih država.

A funny school year

  :: opširnije :: 


objavio: Atanasija Bilić  datum: 6. 11. 2019. 10:53

eTwinning projekt "Slikovnica moga razreda, grada, zavičaja“

Učenici 2.b i 2.c razreda sa svojim učiteljicama Svjetlanom Vuić i Atanasijom Bilić su sudjelovali u realizaciji projekta „Slikovnica moga razreda, grada, zavičaja“ učiteljice Sandre Vuk, članice UHURN Zvono.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Atanasija Bilić  datum: 6. 11. 2019. 11:49

eTwinning projekt C(ultural)ravat heritaG(lagolitic)e

U sklopu Erasmus+ projekta KA1 aktivnost učiteljice razredne nastave, Atanasija Bilić, Jelena Biskupović i Svjetlana Vuić su sudjelovale u realizaciji eTwinning projekta C(ultural)ravat heritaG(lagolitic)e. U projektu je sudjelovala i učiteljica hrvatskog jezika OŠ kralja Zvonimira, Nataša Botica. 

  :: opširnije :: 


objavio: Atanasija Bilić  datum: 6. 11. 2019. 10:46

ETwinning - stručno usavršavanje u Rigi i oznaka kvalitete

Najavljujemo još jednu uspješnu eTwinning godinu u našoj školi. Po završetku prošle, na radionici profesionalnog usavršavanja (Professional Development Workshop-PDW) Update your History&Culture koja se održala u Rigi, glavnom gradu Latvije od 26. do 28. lipnja 2018. godine, sudjelovala je učiteljica engleskog jezika Nina Dupor Marović uz 119 učitelja iz 24 europske države. Njeno usavršavanje (PDW) financirala je Agencija za mobilnost i programe EU. Opširnije o tome možete pročitati na Školskom portalu.

Fotogalerija

 

  :: opširnije :: 


objavio: Atanasija Bilić  datum: 6. 11. 2019. 11:57

Međunarodni eTwinning projekt B.R.A.V.E.

Učenici 4.d razreda OŠ don Lovre Katića s učiteljicom engleskog jezika Ninom Dupor Marović sudjelovali su u još jednom međunarodnom eTwinning projektu B.R.A.V.E. (Being Really Active Voracious English Learners). 

Fotogalerija

  :: opširnije :: 


objavio: Atanasija Bilić  datum: 6. 11. 2019. 11:44

eTwinning projekt: “I Heart My Hometown # video guide” Vijest ima dokument u privitku

Tijekom školske godine 2018./19. učenici 7.c razreda pod mentorstvom učiteljice engleskog i njemačkog jezika Vanje Fazinić sudjelovali su u eTwinning projektu “I Heart My Hometown # video guide project”.  

 

  :: opširnije :: 


objavio: Atanasija Bilić  datum: 6. 11. 2019. 11:38

eTwinning projekt - naše razglednice

Učenici 3.a, 4.d i 5.c, s učiteljicom engleskog jezika Ninom Dupor Marović, sudjeluju u eTwinning projektu Greetings from Europe! - Postcard Exchange celebrating 2018 European Year of Cultural Heritage. Učenici su željeli 2018. godinu, koja je proglašena europskom godinom kulturne baštine, obilježiti izradom razglednica Solina, Splita i Dalmacije u digitalnim alatima Canva i Adobe Spark Post. +

Naše razglednice

  :: opširnije :: 


objavio: Atanasija Bilić  datum: 7. 6. 2018. 11:36

Snowman's day

Tijekom siječnja i veljače, učenici 1.c razreda su, sa svojom učiteljicom Atanasijom Bilić, sudjelovali u eTwinning projektu “International Snowman's day“. Uživali su plešući i pjevajući pjesme o snijegu, stvarali svoje neobične šarene snjegoviće, a veselju nije bilo kraja kad se zabijelio i njihov Solin.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Atanasija Bilić  datum: 3. 3. 2018. 10:41

Projekt moj COOL laboratorij

Zajedno sa još 30-ak škola na području Republike Hrvatske,  11 učenika osmih razreda naše škole: Palmina Kurtović, Katarina Vrgoč, Paško Esko Krančević, Mia Bradić, Marko Smajo, Kajo Kljaković Gašpić, Karla Prgomet, Ivan Baričević, Mark Majdov, Filip Kuduz i Ivan Parat pod vodstvom nastavnika Marine Lovrić, Tomislava Šute, Marka Mašine, Dijane Jukić i Ankice Glavine  uključio se u eTwinning projekt:   Moj  COOL laboratorij.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Atanasija Bilić  datum: 20. 9. 2018. 10:38
 


UPISI U SREDNJU

HZZ - e-usmjeravanje Moj izbor: Upitnik interesa i kompetencija

Prijava preko AAI u sustavu mrežne stranice srednje.e-upisi.hr. (korisničke upute za korištenje sustava)

Popis srednjih škola, značajni predmeti, bodovni pragovi zadnjih pet godina (priloženi dokument).


UPIS U 1. OSNOVNE

 

POZIV - roditelji / staratelji djece dužni su se javiti u STRUČNU SLUŽBU ŠKOLE u razdoblju od 3. do 10. ožujka i to ujutro od 8 do 11 i poslijepodne od 16 do 18 sati radi dogovora o terminima testiranja djeteta i sistematskog pregleda školske liječnice. Detaljnije pogledajte u priloženoj OBAVIJESTI  za roditelje


Epidemiološki kutak

Tableti

Dragi učenici, termini za prijavu kvara i preuzimanje tableta su:

SMJENA  A 

četvrtak 1. nastavni sat

SMJENA B 

ponedjeljak 5. nastavni sat

VAŽNA NAPOMENA: pri prijavi kvara donijeti SVE što ste dobili s tabletom (kutiju, punjač...) a pri pruzimanju tableta donijeti Carnet lozinku i korisničko ime.

 


Prijevoz učenika putnika

školski kombi | roditelji.me

Priloženi dokumenti:
Raspored prijevoza 2021.-2022..pdf


Udžbenici i drugi obrazovni materijali

Ovdje možete vidjeti popise udžbenika i drugih obrazovnih materijala koji će se koristiti u našoj školi u šk. god. 2021./2022.

Udžbenike nabavlja škola, a sredstva za njih osigurava  Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Druge obrazovne materijale i pomoćna nastavna sredstva nabavlja škola, a sredstva za njih osigurava Grad Solin i Općina Klis.


eTwinning

E-dnevnik

Savjetovalište

Raspored sati
Priloženi dokumenti:
Smjena A.pdf
Smjena B.pdf


SafetyNet

SafetyNet je zabava za cijelu obitelj! Igrajući kviz učite o sigurnosti, ponašanju na Internetu, društvenim mrežama i ostalim temama. Materijali uz kviz prilagođeni su uzrastu od 5. do 8. razreda, ali su korisni i svima ostalima koji žele proširiti svoje znanje.


TražilicaKalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Korisni linkovi
edukativne stranice
 • portal škola
 • wikipedia
 • MZOS
 • AZOO
 • Centar Izvrsnosti Sp...
 • Carnet

Dnevni tisak

preskoči na navigaciju