preskoči na sadržaj
Static HTML
vijesti

SCHOOLEBOOK

Učenici 7.d razreda u 2015./2016. godini su sudjelovali na Međunarodnom projektu „Schoolebook“.

Idejni začetnici projekta su profesori Raffaele Turtula i Caterina Gailor koji su okupili stotinjak škola iz svih europskih država s ciljem promoviranja UNESCO kulturne baštine u Europi.

Učenici su putem online platformi razmjenjivali svoje multimedijalne prezentacije u kojima su istraživali i prezentirali prirodne i kulturne ljepote svoje zemlje. Mi smo se zabavili snimanjem kratkih video razglednica o Dioklecijanovoj palači i Trogiru, ali i učenjem o drugim lokalitetima hrvatske kulturne baštine.

Svrha projekta je bila kreirati europsku e-knjižnicu UNESCO-vih lokaliteta. Mislim da smo u tome i uspjeli.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Modrić  datum: 7. 7. 2021. 15:31

Matematika je svugdje oko nas

U školskoj godini 2018/19. učenici 8.a i 8.d razreda su sa razrednicama Sanjom Modrić i Anelom Prkić sudjelovali su u etwinning projektu „Matematika je svugdje oko nas“

Cilj ovog projekta je bio povezati geometrijske simbole sa lokalitetima kulturne baštine, istražiti odnos matematike i arhitekture i umjetnosti kako bi se ukazalo na kreativnost matematike i njenu povezanost sa stvarnim svijetom.

Projekt je ostvaren u suradnji sa školama iz Italije, Španjolske, Poljske i Rumunjske kroz pet različitih etapa projekta u kojima su učenici razvijali kreativnost, organizaciju, komunikaciju na engleskom jeziku, kritičko razmišljanje, matematičku pismenost i suradnju s drugima.

Tijekom šestomjesečnog projekta tražili smo geometrijske oblike na živoj i neživoj prirodi, istraživali i prezentirali hrvatske matematičare, natjecali se u poznavanju matematičara iz država partnera, prezentirali Dioklecijanovu palaču i Salonu kroz brojke i geometrijske oblike i još mnogo toga.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Modrić  datum: 27. 3. 2021. 19:32

Mali vodiči na jedan dan

Dana 20. svibnja 2015. naši učenici Roko Bogdan, Leon Bradić, Izabela Ćurak, Vicenco Gizdić, Marino Listeš, Mila Podrug, Lucija Radišić, Domina Zrnić i Meri Žižić, uz stručno vodstvo svoga profesora Filipa Modrića te dr. Ivana Matijevića s Filozofskog fakulteta u Splitu, organizirali su obilazak antičke Salone za studente povijesti Sveučilišta u Kielu.

Studente je iz Kiela u Solin doveo ugledni njemački znanstvenik i profesor Ludwig Steindorff zajedno sa svojim asistentom Danijelom Knežićem. I on i studenti su bili ugodno iznenađeni znanjem engleskoga, ali i  poznavanjem povijesti od strane naših petaša i šestaša.

Obilazak je počeo na Manastirinama i u Tusculumu gdje su ih dočekali dalmatinski specijaliteti kroštule i fritule. Nakon pozdrava dobrodošlice, obišli su gradske bedeme, biskupsko središte, glavna vrata poznata kao Porta Cesarea te amfiteatar.

Naši vodiči su bez problema tečno prepričali bitne dijelove povijesti glavnoga grada rimske provincije Dalmacije, a gosti su obećali da će se sigurno vratiti još koji put.

fotografije

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Modrić  datum: 1. 11. 2019. 09:33

Moja baština

Hrvatska je zemlja jako bogata nematerijalnom baštinom;  od 160 nematerijalnih kulturnih dobara upisanih u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske, Hrvatska ima 13 dobara upisanih na UNESCO-ovu Reprezentativnu listu nematerijalne baštine čovječanstva.

Jezik, dijalekti, govori, folklorno stvaralaštvo, tradicijska umijeća i obrti, sve je to baština koja se prenosi iz generacije u generaciju i pruža osjećaj identiteta i kontinuiteta te tako promiče poštovanje za kulturnu raznolikost i ljudsku kreativnost.

Naša ideja je bila naučiti nešto o našoj nematerijalnoj baštini, ali i približiti svijetu hrvatsku  kulturu i običaje.

Španjolska škola  Museo Escolar de Pusol (škola koja njeguje tradiciju i običaje u sklopu redovne nastave)  bila je odličan izbor za razmjenu iskustava.

Zadatak nije bio nimalo lagan; trebalo je ispeći tu španjolsku tortu od badema, Španjolci su trebali „otrčati“ Sinjsku Alku, trebalo se pomučiti oko izrade velike kravate ukrašene glagoljicom, ali pravi test je bio izraditi licitarska srca (koje, priznajemo, ni mi baš često ne viđamo!)

Naučili smo jako puno o nematerijalnoj baštini i nadamo se nekim novim, zanimljivim receptima.

Fotografije

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Modrić  datum: 1. 11. 2019. 09:26

Mladi Šveđani u Solinu

Salona je oduvijek bila sjecište puteva; nekad najznačajniji grad antičkog svijeta, rado je posjećena destinacija, kako turistima, tako i učenicima.

U travnju 2002.godine, maturanti Gimnazije prirodnog smjera iz švedskog grada Visby, odlučili su školsku ekskurziju provesti upravo u Solinu. Nakon sudjelovanja na UNESCO-vom Svjetskom Forumu mladih 2001. jako su se zainteresirali za posjet kulturno-spomeničkoj baštini Solina i našoj školi.

Uz  svečani doček u školi upriličili smo im  brojna, zanimljiva razgledavanja.

Uz stručno vodstvo profesora, vodiča i konzervatora posjetili su Salonu, Split, Trogir, Klišku tvrđavu, spilju Vranjaču i Slapove Krke.

Sigurni smo da su se u svoju domovinu vratili puni dojmova nakon uživanja u prekrasnim starinama i prirodnim ljepotama našega grada i županije. 

Fotografije

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Modrić  datum: 1. 11. 2019. 09:21
 


UPISI U SREDNJU

HZZ - e-usmjeravanje Moj izbor: Upitnik interesa i kompetencija

Prijava preko AAI u sustavu mrežne stranice srednje.e-upisi.hr. (korisničke upute za korištenje sustava)

Popis srednjih škola, značajni predmeti, bodovni pragovi zadnjih pet godina (priloženi dokument).


UPIS U 1. OSNOVNE

 

POZIV - roditelji / staratelji djece dužni su se javiti u STRUČNU SLUŽBU ŠKOLE u razdoblju od 3. do 10. ožujka i to ujutro od 8 do 11 i poslijepodne od 16 do 18 sati radi dogovora o terminima testiranja djeteta i sistematskog pregleda školske liječnice. Detaljnije pogledajte u priloženoj OBAVIJESTI  za roditelje


Epidemiološki kutak

Tableti

Dragi učenici, termini za prijavu kvara i preuzimanje tableta su:

SMJENA  A 

četvrtak 1. nastavni sat

SMJENA B 

ponedjeljak 5. nastavni sat

VAŽNA NAPOMENA: pri prijavi kvara donijeti SVE što ste dobili s tabletom (kutiju, punjač...) a pri pruzimanju tableta donijeti Carnet lozinku i korisničko ime.

 


Prijevoz učenika putnika

školski kombi | roditelji.me

Priloženi dokumenti:
Raspored prijevoza 2021.-2022..pdf


Udžbenici i drugi obrazovni materijali

Ovdje možete vidjeti popise udžbenika i drugih obrazovnih materijala koji će se koristiti u našoj školi u šk. god. 2021./2022.

Udžbenike nabavlja škola, a sredstva za njih osigurava  Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Druge obrazovne materijale i pomoćna nastavna sredstva nabavlja škola, a sredstva za njih osigurava Grad Solin i Općina Klis.


eTwinning

E-dnevnik

Savjetovalište

Raspored sati
Priloženi dokumenti:
Smjena A.pdf
Smjena B.pdf


SafetyNet

SafetyNet je zabava za cijelu obitelj! Igrajući kviz učite o sigurnosti, ponašanju na Internetu, društvenim mrežama i ostalim temama. Materijali uz kviz prilagođeni su uzrastu od 5. do 8. razreda, ali su korisni i svima ostalima koji žele proširiti svoje znanje.


TražilicaKalendar
« Lipanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Korisni linkovi
edukativne stranice
 • portal škola
 • wikipedia
 • MZOS
 • AZOO
 • Centar Izvrsnosti Sp...
 • Carnet

Dnevni tisak

preskoči na navigaciju